De mooiste hoogtepunten van Suriname

Iedere Nederlander zou toch minimaal 1x in zijn leven een bezoek aan Suriname moeten hebben gebracht. De uiterst relaxte sfeer van Paramaribo, de fantastische natuur van de Amazone en de kleurrijke gezellige mix van verschillende mensen zijn de ingrediënten voor een prachtige reis. Geniet van een heerlijke Roti, de velen markten en van de leuke creoolse dorpen.

1. Schildpadden in het Galibi natuurreservaat

Een van de mooiste en meest bijzondere gebieden in Suriname is het natuurreservaat Galibi. Het ligt vlakbij de grens met Frans-Guyana in het noordoosten van het land. In Het Galibi reservaat kun je een van de meest bijzondere fenomenen uit de Surinaamse natuur waarnemen: de zeeschildpadden.

Deze fantastische zeeschepsels brengen ieder jaar een bezoek aan de stranden van Galibi tussen februari en begin augustus. Ze komen naar de kust om grote aantallen eieren te begraven in het zand en deze daarna uit te broeden. Een nachtelijke bijeenkomst van deze schildpadden is een van de mooiste ervaringen om mee te maken in Suriname.

Daarnaast is Galibi een mooie plek om kennis te maken met de inheemse cultuur aangezien er 2 inheemse dorpen in de buurt liggen.

2. Het Natuurreservaat van Centraal Suriname

Meer dan 80% van de oppervlakte van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud en daarmee is Suriname een van de bosrijkste landen ter wereld. Het Natuurreservaat van Centraal Suriname is een onontdekte schat die je tijdens een bezoek aan Suriname niet mag missen. Veel stukken regenwoud zijn prima bewandelbaar wat het zeer toegankelijk maakt voor toeristen.

Het Centraal Suriname Reservaat is het grootste reservaat van Suriname en één van de grootste tropische regenwouden ter wereld. Het beslaat 10% van het oppervlak van Suriname. Door de grote verscheidenheid aan ecosystemen zijn er veel verschillende plant- en diersoorten en zo’n 700 vogelsoorten. De jaguar, het reuzengordeldier, de reuzenotter, de tapir, de luiaard en 8 apensoorten kun je hier tegenkomen. Daarnaast bevindt zich hier de hoogste berg van Suriname -de Julianatop- met een hoogte van 1.280m.

3. De hoofdstad Paramaribo

Paramaribo heeft een dorps karakter met Caribische sferen waar nog altijd van alles te beleven is. Het is niet meer de Caribische parel van weleer maar het is nog altijd de grootste en belangrijkste stad van Suriname. De meeste reizigers zullen zich prima kunnen vermaken in het centrum van deze oude stad. De meeste bezienswaardigheden in het centrum zijn op loopafstand van elkaar te vinden wat het een erg makkelijk toegankelijke stad maakt. Maar ook buiten het centrum is er voldoende te beleven zoals het plantagedistrict de Commewijde.

In het historische centrum staat onder andere de Sint Petrus en Paulus Kathedraal. Deze Paulus Kathedraal is vrijwel helemaal uit hout gemaakt. Eigenlijk kun je heel Paramaribo één openluchtmuseum noemen. Er leven zo’n 250.000 mensen in Paramaribo en dat is ongeveer de helft van de gehele Surinaamse bevolking! Paramaribo is een ideale stad om te voet te verkennen.