De mooiste bezienswaardigheden van Paraguay

Paraguay is een verborgen land in Zuid-Amerika dat op geen enkele manier de aandacht van de buitenwereld trekt. En juist dit feit maakt Paraguay zo’n fascinerend land. Nog maar weinig reizigers hebben hun sporen hier achtergelaten.

Paraguay is het land van de Mennonieten, de Jezuieten en het Grand Chaco gebied. Je kunt hier heerlijk genieten van afgelegen plekken als het Cerro Cora National Park en het Ybycuí National Park. De Paraguay rivier speelt een centrale rol in het land. Hij gaat dwars door de Jungle en de hoofdstad Asunción.

1. De hoofdstad Asunción

De hoofdstad Asunción ligt in het zuidoosten van het land aan de brede Paraguay-rivier. Je vindt er zowel oude koloniale architectuur als een hip nachtleven en bruisende culturele scene. Het historische centrum toont de lange, koloniale geschiedenis van het land en heeft met het López Palace een prachtige kathedraal in huis. Tegelijkertijd kun je prima stappen in Asunción en kom je er moderne winkelcentra tegen en uitstekende restaurants. Deels aan de beroemde Brazilian Avenue, maar ook in de winkelstraat Calle Palma.

2. De Chaco

Het land wordt in tweeën gesplitst door de Paraguay-rivier en ten westen van deze rivier ligt de Chaco, een nauwelijks bevolkt gebied dat ongeveer 60 procent van het totale landoppervlak inneemt. Het is een mooie plek in Paraguay om je even af te zonderen van de drukte en te genieten van echte natuur.

Het is een oneindige vlakte die wordt bewoond door een aantal indiaanse stammen. Er loopt slechts 1 verharde weg die naar de gelovige Philadelphia gemeenschap leidt. Deze gemeenschap is in de jaren twintig gesticht door de mennonieten. Een andere, meer traditionele mennonieten kolonie bevindt zich in Loma Plata.

3. De ruïnes van Trinidad en Jesús

De Europese Jezuïeten hielpen vanaf de 17e eeuw de indianen bij het verbouwen van producten en het bouwen van steden en zo ontstonden in Paraguay verschillende Jezuïeten nederzettingen. Een plek waar nu nog veel overblijfselen te vinden zijn van Jezuïeten nederzettingen is Trinidad. Deze stad ligt ten noordoosten van de stad Encarnación op ongeveer 200 km van de hoofdstad Asunción. Het dorp Trinidad vormt één van de hoogtepunten in Paraguay. Op een heuvel dichtbij liggen ruïnes van Jezuïetenkloosters die goed bewaard zijn gebleven.

4. Ciudad del Este en de grote Itaipu dam

Ciudad del Este ligt op het drielandenpunt met Argentinië en Brazilië. Het is bekend vanwege de grote Itaipu dam die hier is gebouwd. Deze dam is de grootste waterkrachtcentrale van de wereld en levert daarmee een groot deel van de stroomvoorziening van het land.

Daarnaast liggen hier de Guaira-watervallen. Weliswaar niet zo beroemd als de watervallen van Iguazu, maar wel twee keer zo groot als de Niagara-watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten.

5. Parque Nacional Ybycuí

Dit populaire nationale park beschermt een van Paraguay’s laatste subtropische regenwouden. Het nationale park bestaat voornamelijk uit steile heuvels, dichte bossen en kleine riviertjes. Alhoewel het hierdoor moeilijk is om wilde dieren te zien (op de kleurrijke vlinders na) is het zeer de moeite waard om een bezoek te brengen.

6. De watervallen Iguazú

Alhoewel deze watervallen eigenlijk liggen in Argentinië , kun je deze niet missen in een rondreis door Paraguay. Dit watergordijn van bijna 3km breed behoort tot de grootste van de wereld. Het bestaat uit 275 watervallen, verspreid over 270m. Hier stort het water van de rivier de Iguazú 80m de diepte in wat deze watermassa de grootste waterval ter wereld maakt.