Alle hoogtepunten van Brazilië op een rij

Brazilië staat voor stranden met bekende namen als Copacabana en Ipanema en voor kilometers lange palmenstranden. Brazilië is bruisend en heet met de spectaculaire stad Rio de Janeiro en de tropische Amazone.

Brazilië is het land van sambaklanken, het wereldberoemde carnaval en natuurlijk dé nationale passie: voetbal.

1. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de meest indrukwekkende stad van Brazilië, gelegen aan een prachtige kust. Een van de hoogtepunten is de 704m hoge heuvel Corcovado. Bovenop deze heuvel staat het wereldberoemde beeld van Jezus de Verlosser met een schitterend uitzicht over Rio de Janeiro.

Je kunt naar boven wandelen of voor de minder sportieve reiziger gewoon de tram nemen. En daarnaast ontkom je er niet aan om het beroemde strand Copacabana te bezoeken. Breng een bezoek aan het voetbalstadion Estádio do Maracanã. En vergeet niet het grootste stadbos ter wereld, Parque Nacional Tijuca en natuurlijk het buitenleven op straat met dans, muziek en cocktails.

Ook een bezoek aan het oude centrum is de moeite waard. Hier zie je hoe de minder bedeelden van Brazilië leven, het is namelijk een van de vele krottenwijken in Rio die de andere kant van de stad laten zien.

2. Het park van Bonito en Bodoquena

Bonito en Bodoquena zijn 2 plaatsen in het noordoosten van Brazilië in een van de mooiste waterrijke gebieden ter wereld. Het gebied kent diverse rivieren die het gebied de naam hebben gegeven. Daarnaast zijn er veel grotten, watervallen en mooie meren met kristal helder water. Op de rivier kun je snorkelen en duiken om de schitterende onderwaterwereld te bekijken. Daarnaast kun je er ook paardrijden, raften, abseilen of trekkings maken.

De meest bekende attractie is de Gruta do Lago Azul: een grot met een schitterend blauwkleurig meer.

3. De watervallen van Iguazú

Alhoewel deze watervallen eigenlijk liggen in Argentinië, kun je deze niet missen in een rondreis door Brazilië. Dit watergordijn van bijna 3km breed behoort tot de grootste van de wereld. Het bestaat uit 275 watervallen, verspreid over 270m. Hier stort het water van de rivier de Iguazú 80m de diepte in wat deze watermassa de grootste waterval ter wereld maakt.