Een rondreis door Costa Rica

Een land dat zich onderscheid door al hun natuurschoon. Tijdens een rondreis door Costa Rica zie je mooie oceanen, rivieren, vulkanen, bergen, stranden, oerwouden en een uniek dierenrijk. Dit is waar Costa Rica voor staat. In de vele nationale parken kun je genieten van deze bijzondere natuur en vooral van de vele diersoorten die het land rijk is.

Een spectaculaire manier om de natuur van Costa Rica te ontdekken is door middel van een Canopy Tour door het woud, bijvoorbeeld van Monteverde. Het woud van Monteverde kun je omschrijven als een ware, groene oase. Monteverde ligt in het noorden van Costa Rica. Je voelt je tijdens je Canopy Tour net Tarzan (of Jane), zwaaien door de natuur. Je kunt het zien als een tocht door de bovenste laag van het oerwoud, vast aan kabels glijd je door de prachtige natuur die Costa Rica te bieden heeft.

Samará is een klein, idyllisch dropje, verscholen tussen twee beboste heuvels gelegen aan een half maanvormige baai. Het is een prachtig strand dat uitermate geschikt is voor je rondreis met kinderen. Het strandje loopt namelijk langzaam af in zee en is daarom een perfecte plek! Tijdens een bezoek aan Samará is het absoluut de moeite waard om het achterland te verkennen, een unieke en praktische manier is om dit te doen per fiets of paard. Midden in de baai van Samará ligt een uitgestrekt koraalrif, waar je gemakkelijk met een bootje heen kunt varen. Duik- en/of snorkel liefhebbers kunnen hier hun lol op. Op deze plek is het ook mogelijk om dolfijnen te spotten, met een beetje geluk kom je ze in grote hoeveelheden tegen.

Het grote National Park Ricon de la Vieja is dé plek om kennis te maken met de Costaricaanse Cowboys! Het is een interessant park dat is gelegen naast de nog actieve vulkaan Ricon de la Vieja. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht over o.a., het meer van Nicaragua en de Laguna Jilgeuro. Dit is een merkwaardig meer dat om het aantal jaar van kleur schijnt te veranderen. Verder is dit een bijzonder park omdat er maar liefst 30 rivieren en beken doorheen stormen. Deze grote hoeveelheid water is één van de reden waarvoor het park is gesticht, hier beschermen ze deze watervoorraad. In het bergwoud van het park Ricon de la Vieja bevinden zich de vele diersoorten waarover Costa Rica beschikt. In dit park kun je uren wandelen en genieten van verborgen watervallen, spuitende geisers en ook hier kan een canopy tour worden gedaan.

Het Corcovado Nationaal Park ligt in het uiterste zuiden op het schiereiland Osa, in Costa Rica. Het park is sinds 1975 een beschermd gebied, hierom mogen er jaarlijks slechts een aantal bezoekers het park bezoeken, en een nog mindere hoeveelheid mag ook overnachten in het park. Op deze manier behoud het park zijn natuurlijke schoonheid. In deze onaangetaste wildernis kun je op zoek naar reuzenmiereneters en krokodillen. Ondertussen voel je de ogen van de apen en ara’s in je rug branden. Zij bekijken je eens goed vanuit de hoge boomtoppen, want alle aapsoorten die op heel Costa Rica leven komen voor in dit park. Er kan worden gesteld dat dit park behoort tot 1 van de meest intense plekken op aarde.