De mooiste bezienswaardigheden in de Verenigde Staten

Nergens vind je meer steden die zo vertrouwd zijn van tv en uit de films. New York, Los Angeles en Las Vegas, maar de Verenigde Staten bieden ook een schitterende natuur van diepe en kleurrijke canyons, gletsjers, adembenemende natuurparken, watervallen en zonnige stranden.

1. New York City

Met 8 Miljoen mensen is New York de nummer 1 stad van Amerika en geldt als een van de belangrijkste steden op aarde. De stad wordt ook wel New York City of kortweg NYC genoemd om hem te onderscheiden van de gelijknamige staat. New York staat bekend als de stad die nooit slaapt, met het grote financiële centrum Wallstreet, waar talloze films hun decor vonden en waar in 2001 een van de grootste terroristische aanslagen plaatsvonden.

Pak de ferry richting Staten Island en breng een bezoek aan het bekende Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty). Vanaf de ferry heb je een schitterend uitzicht op de skyline van New York. Central park is een enorm stadspark waar de Amerikanen in het weekend graag een potje honkbal spelen. New York is een prachtige stad om in rond te slenteren, fifth avenue, Madison Square Garden, Wallstreet en Grand Central Station. Stuk voor stuk bekende plekken die je gezien moet hebben na een bezoek aan the City.

2. Grand Canyon

Voor velen belichaamt de Grand Canyon de ultieme reisbestemming in Amerika. De Colorado rivier heeft een enorme krater gesneden in de afgelopen 6 miljoen jaar. De twee randen van de Grand Canyon bieden 2 volkomen verschillende ervaringen en liggen meer dan 200 mijl uit elkaar. De meeste bezoekers kiezen de South Rim die een gemakkelijke toegang biedt en veel panoramische vergezichten biedt. De stillere North Rim heeft zijn eigen charmes. Het ligt op bijna 3km hoogte met koudere temperaturen, bloemenweiden en sparbomen.

3. The Great Lakes

De Great Lakes (Grote Meren) lijken op grote inlandse zeeën en bestaan uit stranden, eilanden, duinen, badplaatsen met veel vuurtorens verspreid door het landschap. Daarnaast zul je veel melkveebedrijven en fruitboomgaarden in deze regio zien. Dorstige reizigers kunnen hun hart ophalen in het Midwesten: dankzij het Duitse erfgoed zijn er veel kleine bierbrouwerijen. De grote steden in deze buurt zijn: Chicago, Minneapolis, Milwaukee en Detroit.

4. Het adembenemende Yosemite National Park

Yosemite is het bekendste nationale park van Californië en eigenlijk van heel Amerika. Het Yosemite National Park is erg groot en is daardoor zeer divers qua landschap. Zo vind je er een indrukwekkende door een gletsjer uitgeslepen vallei (de Yosemite Valley), 3 enorme watervallen waaronder de grootste van Californië (Yosemite Falls), ‘s-werelds grootste vrijstaande rots (El Capitan) en ‘s-werelds grootste en oudste bomen (de sequoia bomen).

Vooral in het hoogseizoen kan het park erg druk zijn. Probeer in de zomer Yosemite Valley te vermijden, aangezien het dan het drukst is. In de herfst is het ideaal vertoeven: er zijn minder mensen en het park is nog volledig toegankelijk aangezien de wegen naar Tuolumne Meadows en Glacier Point pas in november sluiten. In de winter is het uiteraard nog rustiger. De sneeuw vormt dan een prachtig contrast met de grijze, grauwe rotsen.

5. De Niagara Watervallen

Bekijk de Niagara Falls