De mooiste bezienswaardigheden van Canada

Canada is een land met onmetelijke uitgestrektheid tot aan de poolcirkel, een land vol overweldigende natuur. Je vindt hier bergen, fjorden, watervallen, immense naaldbossen, rivieren, heuvels, lege vlaktes, landerijen, meren en prachtige stranden aan de kust. De grizzly beer is in Canada nog in levende lijven te spotten en voor wintersporters heeft Canada massa’s sneeuw in petto.

1. Banff en Jasper nationale parken

Het Banff en Jasper nationale park ligt in het westen van Canada vlakbij Calgary. Een adembenemende mooie plek met prachtige bergen, witte monolieten van steen, veel dennenbomen, snelstromende rivieren en enorme gletsjers. Banff is het bekendste park van de Rocky Mountains en bezit enkele van de mooiste plekjes van heel Canada.

In het bekende en wel wat toeristische plaatsje Banff kan je badderen in de Upper Hot Springs Bron en vlakbij Banff ligt een schitterende vallei (Valley of the Ten Peaks). En dit alles in de meest fantastische kleuren. Het mooie Lake Louise kleurt turkooize en is de trekpleister van het Banff National Park. Het is het symbool geworden van de Rocky Mountains en pronkt op vele ansichtkaarten.

Jasper National Park ligt verder naar het noorden en is het meest ongerepte park in de Canadese Rocky Mountains. Het plaatsje Jasper is een gemoedelijk stadje met prima hotels, blokhutten en een behoorlijk aantal restaurants. Breng zeker een bezoek aan de Maligne Canyon, één van de mooiste canyons in de Rocky Mountains met prachtige watervallen.

2. Niagara Watervallen

Dit wereldwonder ligt in het zuiden van Canada op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada in de provincie Ontario. Iedere minuut valt hier 115 liter water 52 meter omlaag. De Niagara falls bestaan uit 3 watervallen: de bekendste zijn de Horseshoe Watervallen (vanwege de hoefijzervorm) en vormen het Canadese gedeelte. De American falls en Bridal Veil falls liggen volledig in de Verenigde Staten. Maak je niet druk om het dragen van een regenjas want je komt gegarandeerd drijfnat terug: foto’s of video’s maken is hier nagenoeg onmogelijk!

3. Vancouver

Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld en ligt aan de westkust van Canada in de provincie British Columbia. Het heeft een spectaculaire locatie tussen de rijzende Rocky Mountains en de Stille Oceaan. Reizigers hebben in Vancouver een reusachtige selectie van activiteiten om uit te kiezen. Voldoende leuke verblijfplaatsen en winkelgelegenheden, overvolle bars en een verrassend aangename Aziatische keuken.

Vancouver is een zeer relaxte stad met hippe hangplekken in Soma, gay-vriendelijke straten van West End, caleidoscopische wegen van Chinatown en historische, hernieuwde oude straten van Gastown.

De haven van Vancouver is één van de belangrijkste ter wereld. Door de lage productiekosten is het is ook de derde stad van Noord-Amerika als het gaat om de filmindustrie. Vancouver heeft als bijnaam dan ook ‘noord-Hollywood’.