De mooiste bezienswaardigheden van Puerto Rico

Puerto Rico of Porto Rico is een eiland in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Grote Antillen. Het ligt ten oosten van de Dominicaanse Republiek en ten westen van de Maagdeneilanden in de Caribische Zee. Puerto Rico bezit naast het hoofdeiland ook nog enkele kleinere eilanden waarvan Vieques, Culebra en Mona de grootste en bekendste zijn. De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan.

Puerto Rico staat bekend om zijn mooie zandstranden. Het helderblauwe water is ideaal geschikt voor vele watersporten en duiken. Op Puerto Rico ligt ook El Yunque. Dit is een stuk tropisch regenwoud wat onder beheer valt van de U.S. Forest Service. Verder staat het eiland bekend om zijn bruisende nachtleven, vele kuuroorden en golfbanen.

1. De hoofdstad San Juan

San Juan is de hoofdstad en tevens oudste stad van het eiland. Hier vind je volop architectuur en cultuur. Je vindt er veel musea en neoclassicistische gebouwen. Het oude midden van de stad, het oude San Juan, dateert uit de 15e eeuw en bestaat uit nauwe straatjes met kasseien en kleurrijke huizen. Het fort San Felipe del Morro is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad.

Daarnaast worden mensen uit het hele Caribisch gebied getrokken door de grootste ‘shopping mall’ in de Cariben. Deze Plaze Las Ameras omvat 190 winkels. Als je dat te massaal vindt om je souvenirs te kopen, zijn er in de oude stad voldoende winkeltjes om sigaren, rum en andere aandenken te halen. Een belangrijk monument voor de rum is het kasteel Castillo Serralles. Hier woonde de meest invloedrijke en belangrijkste familie die rum produceerde.

2. Cordillera Central

Het landschap van Puerto Rico is erg mooi om te zien voornamelijk vanwege de diversiteit. Je kunt er genieten van witte stranden met palmen, bergen, glooiende heuvels, tropisch regenwoud en stukken woestijnachtig gebied. 60% van het land bestaat uit bergachtig landschap.

Het Cordillera Central is de groene ruggengraat van het eiland waar zich ook de hoogste berg van het eiland bevindt. Met een hoogte van 1.338m is de Cerro La punta de hoogste berg van Puerto Rico. Je kunt hier tochten maken door bos, rotsachtige gebieden, langs beekjes en indrukwekkende watervallen.

De noordelijke flank van Cordillera Central is glooiend en wordt Karst County genoemd. Dit gedeelte heeft tijdens de verschillende ijstijden onder de zeespiegel gelegen. Daarna trok de zee zich langzaam terug en bleef een poreus gesteente over waarin door regenval en rivieren verschillende grotten zijn ontstaan. De grotten Cavernas del Rio Camuy behoren tot de grootste grottencomplexen van de wereld.

3. Mayaguez

Een van de grootste steden aan de westkant is Mayaguez. Vanuit deze stad kun je met de veerboot naar de Dominicaanse Republiek. Je kunt Mayaguez dus vergelijken met een Amerikaanse stad als je kijkt naar de winkels. Het staat bekend als de sultan van het westen. Oorspronkelijk in 1760 gesticht, maar door een aardbeving in 1918 werd veel van de stad verwoest en moest het opnieuw opgebouwd worden. Mayaguez heeft de grootste campus van de Universiteit van Puerto Rico. In de buurt van de campus bevindt zich de enige brouwerij van het eiland, een prachtig park en een dierentuin.