De mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua

Nicaragua is een nog vrijwel onontgonnen bestemming voor toeristen. En dat terwijl er zoveel natuurlijke en culturele pracht te vinden is.

Een briljante Caribische locatie met schitterende stranden, fantastische vulkanen, prachtige koloniale steden en mooie hooglanden. Een groot voordeel van Nicaragua zijn de nog steeds lage prijzen en het is er relatief rustig wat betreft toerisme!

1. Lake Nicaragua en het eiland Ometepe

Dit grote meer in Centraal-Amerika is ongeveer even groot als het Griekse eiland Kreta. Het meer herbergt het vulkanische eiland Ometepe. Het eiland is gevormd door 2 vulkanen en heeft daarom de naam ‘twee pieken’ gekregen. Je kunt er heerlijk zwemmen, fietsen huren, watervallen bekijken en daarnaast de vulkanen Concepcion en Maderas beklimmen.

2. De Corn eilanden

De Corn Eilanden (Islas del Maíz) staan bekend om hun schitterende goudgele stranden met kokospalmen. Het ligt aan de oostkant van Nicaragua in de Caribische Zee.

Ook duikers zullen hier een prachtige tijd hebben. Tijdens een duik kun je naast koraalriffen zomaar haaien, roggen en grotten tegenkomen. Een ideale plek om even bij te komen van de vulkaanbeklimmingen.

3. De mooiste steden van Nicaragua: León & Granada

Granada is volgens velen de leukste stad van het land. Het ligt aan de westkant van het Nicaragua meer. In tegenstelling tot de rest van Nicaragua is deze stad redelijk toeristisch. Er is veel te doen en te zien zoals de antieke gebouwen en het centrale plein waar bijna heel Granada bij elkaar komt.

León ligt nog iets verder naar het Noordwesten en is de belangrijkste universiteitsstad en het culturele centrum van Nicaragua. De stad telt meer dan 20 kerkjes in verschillende bouwstijlen en kleuren.

De mooiste kerken zijn de Calvario Kerk, de Laborío Kerk en La Recolección in Barok stijl. De Kathedraal van León is de grootste van Midden-Amerika en het uitzicht op het dak is heel indrukwekkend. Verder staat de stad bomvol met religieuze kunstwerken en vele musea: iedere cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

4. De Masaya vulkaan en de Mombacho vulkaan

De Masaya vulkaan ligt vlakbij Granada in een nationaal park. Het is mogelijk om helemaal naar boven te rijden tot aan de krater. Het is zelfs mogelijk in de krater van de vulkaan te kijken voor een indrukwekkend uitzicht! Er zijn verschillende mooie wandelroutes die absoluut de moeite waard zijn. In het park zijn tevens veel dieren te bewonderen zoals de wasbeer, coyotes, leguanen en apen. Er is ook een kloof waar honderden vleermuizen zich schuilhouden.

Ook de Mombacho vulkaan ligt vlakbij Granada. Het is een inactieve vulkaan die al goed te zien is vanuit Granada. De weg gaat steil omhoog en dit is al een avontuur op zich. De weg voert je langs een mooi stukje Nicaragua met koffieplantages en nevelwoud. Je kunt er leuk rondwandelen en vanaf de top van de vulkaan zijn er fantastische uitzichten. Je kunt er tevens tevens een canopytour doen.