De mooiste bezienswaardigheden van Honduras

Honduras wordt gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden op het gebied van natuur en cultuur. Het land wordt voor een groot deel gekleurd door de Maya wereld, maar behalve indianen wonen er meerdere bevolkingsgroepen en de natuur is er werkelijk fantastisch.

Een groot deel van het land bestaat uit een bergachtig landschap, er zijn verschillende natuurreservaten, prachtige meren en tropische eilanden. En van dit alles kun je genieten in een heerlijk tropisch klimaat. Het Centraal-Amerikaanse land grenst aan Guatemala, El Salvador, Nicaragua, de Caribische Zee en de Grote Oceaan.

1. Maya-ruïnes van Copán

De Maya-ruïnes van Copán liggen dichtbij het stadje Copán Ruinas in het westen van Honduras.

De ruïnes liggen in een prachtig bos en hebben zeer goedbewaarde hiërogliefen. Deze prachtige Maya site is in 3 gedeeltes op te splitsen: de tabletten van de belangrijkste koningen, het badspel en de hiërogliefen trap en het tempelcomplex. Veel inscripties op de gegraveerde zuilen zijn nog goed zichtbaar. Met een gids kom je nog meer van de interessante achtergronden van deze cultuur te weten en gidsen zijn er gelukkig meer dan genoeg. Trek er ruim de tijd voor uit en start bij voorkeur vroeg in de ochtend want dan is de site nagenoeg verlaten.

Tevens zijn er in dit park veel tropische vogels die gered zijn door verschillende locals in Honduras en hier zijn ondergebracht.

2. Parque Nacional Jeanette Kawas

Op het strand van Tela heb je uitzicht over een punt land, Punta Sal genoemd. Het maakt deel uit van het Parque Nacional Jeannette Kawas, een van de meest pittoreske plaatsen aan de noordkust. Het park heeft diverse witte zandstranden, de mooiste en meest populaire zijn Playa Cocalito. Er zijn hier bovendien hele mooie koraalriffen te vinden en in het aangrenzende bos leven brulapen.

Aan de oostzijde van het park ligt de Laguna de los Micos (Lagune van de apen) met uitgebreide mangrovebossen. Het is een leefgebied voor honderden soorten vogels. Vooral in de periode van november tot februari zie je ze hier massaal wanneer de trekvogels langskomen.

3. Eiland Roatán

Roatán is één van de Bay Islands in de Caribische Zee boven de noordkust van Honduras. Er heerst een relaxte sfeer op het eiland en het is een topbestemming voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Het eiland is namelijk omgeven door het Mesoamerican Reef waardoor de duik- en snorkelmogelijkheden fantastisch zijn.

Mocht je hier niet van houden, dan kun je hier genieten van prachtige witte stranden, een bezoek brengen aan de botanische tuin, de vlinder boerderij of leguanen spotten op het eiland. Mocht dat ook niets voor je zijn, kun je een canopy tour maken, gaan windsurfen of met dolfijnen zwemmen. Kortom, er is voor een ieder wat te beleven op dit prachtige eiland.