De mooiste bezienswaardigheden van Thailand

Thailand is het land van de tempels, de oerwouden, witte stranden en full moon party’s. Het behoort al jarenlang tot de topbestemmingen in Azië. Het Koninkrijk Thailand weet met de vriendelijke mensen, de fabelachtige stranden en de heerlijke Thaise keuken al gedurende langere tijd veel westerse toeristen naar zich te lokken. Laat je hier inspireren voor je volgende reis of vakantie naar Thailand.

1. De hoofdstad Bangkok

De hoofdstad van Thailand is een fantastische mengeling tussen de oosterse en westerse cultuur. Monniken, tempels en lange files tijdens het spitsuur bepalen het straatbeeld. In Bangkok zijn veel bezienswaardigheden absoluut de moeite waard. Het koninklijk paleis, de tempel met de liggende Boeddha, de tempel van de dageraad aan de overkant van de rivier, de tempel van de gouden Boeddha, China Town, het nationaal museum, Vivmanmek Paleis en de beroemde Pat Pong nightmarket. Kortom Bangkok is een wereldstad waar ontzettend veel te zien is en waar je je niet snel zult vervelen.

2. Het tropische schiereiland Phuket

De bekendste stranden in Thailand liggen op het (schier)eiland Phuket in het zuiden van het land aan de Andaman Zee. Het wordt ook wel ‘Parel van het zuiden’ genoemd en niet voor niets. Uitgestrekte witte stranden, palmbomen en een blauwe zee maken van Phuket een waar paradijs. Krijtrotsen en groene heuvels karakteriseren de prachtige omgeving. Het klimaat is er heerlijk: 24 tot 32 graden met een heerlijk zeebriesje.

De stranden van Karon Beach en Phatong Beach zijn een lust voor het oog. Maar wie de zon niet heeft zien ondergaan in Laem Phrompthep, die heeft Phuket niet helemaal gezien. Het nachtleven van Phuket is erg divers. De meest bekende uitgaansgelegenheden vind je bij Pkatong Beach en Kata Beach. Iets pikanter en excentrieker wordt het bij Bangla Road. De gastvrije bevolking, de vele terrasjes en goede restaurants maken Phuket tot een toeristische maar zeer aangename bestemming in Thailand.

Ko Tapu, ook wel bekend als ‘James Bond Island’ ligt in the Phang Nga Bay. Het heeft deze naam gekregen vanwege de rol die het had in de James Bons film The man with the golden gun. De baai is 400 km² groot en ligt in de Andaman Zee tussen Phuket en het vasteland van Maleisië ten zuiden van Thailand.

3. De tweede stad van Thailand: Chiang Mai

De bijnaam van Chiang Mai is ‘Roos van het Noorden’. De stad heeft meer dan 300 tempels waarvan velen in de binnenstad. Bovenop een berg vind je er de eeuwenoude tempel Wat Doi Suthep. Je komt er via de Dragon stairs, een trap met 300 treden. Het bijgeloof wil dat je de trap driemaal zonder onderbrekingen moet beklimmen om verzekerd te zijn van een zorgeloos bestaan.

Chiang Mai is met haar culturele rijkdom, de relatieve rust, mooie ambachtelijke winkels en heerlijk eten een topbestemming in Thailand.

4. Ko Chang

Dit tropische paradijs is het twee na grootste eiland van Thailand en biedt een waar tropisch paradijs in het oosten van Thailand. Het wordt ook wel het olifant eiland genoemd dankzij de vorm van het eiland, een olifantenkop. Het eiland bestaat voor 70% uit regenwoud en het heeft een prachtige azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. In het Nationale Marine Park ligt de tropische jungle en is daarom absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers.

Het bestaat daarnaast uit zandstranden, bergtoppen, prachtige watervallen, een overvloed aan wildlife en een bijzondere onderwaterwereld. Een mooi eiland dus om te snorkelen of te duiken, te wandelen of van de zon te genieten op een van de talloze zand stranden. De mooiste stranden bevinden zich aan de westkant van het eiland en dit is ook de plek waar de meeste accommodatie, restaurants en bars zijn te vinden.

5. Kanchanaburi

Kanchanaburi is een provincie in het westen van Thailand en grenst aan Myanmar. De bekende brug over de Kwai rivier werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door meer dan 100.000 dwangarbeiders. Met de trein kun je vanuit Bangkok naar dit stadje reizen om een bezoek te brengen aan de beroemde brug, het Jeath museum, de begraafplaats van de krijgsgevangene en verscheidene kleurrijke tempels.

De brug maakt deel uit van de beruchte dodenspoorlijn richting de grens met Myanmar, dit vanwege de vele doden die zijn gevallen tijdens de bouw van deze spoorlijn. De brug is wereldberoemd geworden maar daarnaast is er nog veel meer te zien in Kanchanaburi waaronder schitterende oerwouden, watervallen en grotten.

6. De stranden van Koh Phi Phi

De Phi Phi eilanden zijn een groep eilanden gelegen op ongeveer 48 km ten zuidoosten van Phuket. Phi Phi bestaat uit twee eilanden, Koh Phi Phi Leh (onbewoond) en Koh Phi Phi Don en beide eilanden zijn populaire vakantiebestemmingen. Bij aankomst in de haven van Koh Phi Phi zult u gelijk de sfeer van het prachtige eiland proeven. Kleurige vissersboten en helder water is een prachtig gezicht als u aankomt met de ferry vanaf Krabi of Phuket.

Op Koh Phi Phi tref je tropische stranden en indrukwekkende rotsformaties met dichtbegroeide vegetatie. Het water is zo helder dat je vanaf de boot al het koraal en de kleurrijke vissen kunt zien.

Maya Bay is het bekende strand waar de film The Beach met Leonardo Di Caprio is opgenomen. Dit oogverblindende strand is na de Tsunami nog groter en mooier geworden. De baai heeft een U-vorm en wordt omgeven door hoge steile kliffen en een verlaten wit strand. Je kunt hier voor de kust snorkelen en prachtige tropische vissen bekijken.