De mooiste bezienswaardigheden van Noord-Korea

Noord-Korea is sinds 1986 voor toeristen geopend en laat steeds vaker reizigers toe. Dit communistische ‘bolwerk’ werd van 1948 tot 1994 met strakke hand geregeerd door Kim Il Sung. Na zijn dood nam zijn zoon Kim Jung Il het leiderschap over. Noord-Korea is vandaag de dag nog steeds een land waar communistische leuzen en de ‘Juche’-ideologie een nog allesoverheersende plaats innemen. Deze unieke omgeving is de ultieme uitdaging voor degenen die dit van dichtbij willen meemaken.

Noord-Korea is op zijn minst gezegd een bijzonder land voor een reis. Hieronder volgt een overzicht van bezienswaardigheden en hoogtepunten op gebied van cultuur en natuur in Noord-Korea.

De hoofdstad Pyongyang

De hoofdstad van Noord-Korea mag je niet missen tijdens een reis naar Noord-Korea. De mysterieuze cultuur en geschiedenis zullen iedere toerist intrigeren. In Pyongyang hebben veel van de bezienswaardigheden een politiek karakter. Het zijn vaak monumenten gewijd aan de leiders of aan gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. Door de hele stad vind je propagandaposters van de voormalige en huidige leider en van Stalin en Lenin. Het Kim Il Sung plein, het standbeeld van Kim Il Sung op de Mansuheuvel en de triomfboog zijn de meest bekende bezienswaardigheden van de hoofdstad.

Het hoogste, nog niet voltooide, gebouw van de stad is Ryugyong Hotel. In 1992 is de bouw van het piramide-vormige hotel gestopt en het ziet er niet naar uit dat het nog afgebouwd gaat worden. De ruwbouw staat er, maar alle ramen, deuren en inrichting ontbreken. Ook bijzonder om te gaan bekijken zijn de fraaie metrostations van Pyongyang.

De Koguryo graven

Het Goguryo Koninkrijk was een van de machtigste koninkrijken in het noordoosten van China en de noordelijke helft van het Koreaanse schiereiland. In de plaatsen Pyongyang en Namp’o, onderdeel van het voormalige koninkrijk zijn 63 individuele graftomben te vinden.

Deze graftomben bestaan uit een aantal groeps- en individuele graven. Een aantal van deze tomben hebben muurschilderingen. Dit is zeer bijzonder aangezien er meer dan 10.000 Goguryo graven over de wereld zijn, waarvan nog geen honderd beschilderd. De graven dateren van tussen de 3e eeuw voor Christus tot de 7e eeuw na Christus en zijn bijna de enige overblijfselen van deze cultuur.

De Myohyang berg

In deze stad vind je de Myonhyang-san wat staat voor ‘Mysterieuze Berg’. De berg heeft deze naam te danken aan mystieke geuren en vormen die in het gebied zijn gevonden. Rondom en op de berg zijn verschillende hikeroutes. Daarbij vind je in deze stad een oud tempelcomplex, Pohyonsa, een boeddhistische tempel en het Friendship Center, bekend als een van de grootste schatkamers ter wereld.

Het Kumgang gebergte

Het Kumgang gebergte is een van de mooiste plekken in Noord-Korea. De natuur is hier overweldigend mooi. Tussen de grillige grijze bergen liggen glasheldere meren en vallen mooie watervallen over de rotswanden, zoals de Kuryong waterval en het Samilmeer.