De mooiste bezienswaardigheden van Filipijnen

De Filipijnen liggen in Zuidoost-Azië ten oosten van Vietnam en boven Borneo. Het bestaat uit ruim 7.000 tropische eilandjes waarvan ongeveer 1.000 eilanden bewoond. De Filipijnen hebben ontzettend veel te bieden. Alle eilanden zijn omringd met koraalriffen waardoor het schitterende duikspots heeft.

Daarnaast zijn er de wereldberoemde rijstterrassen en ondergrondse rivieren, kalksteenformaties, grotten en ongerepte stukken regenwoud. Genoeg te doen en te zien dus voor de avontuurlijke reiziger die houdt van avontuurlijke bestemmingen.

De Cordillera Mountains en de rijstterrassen van Banaue

De Cordillera Mountains liggen op het grootste eiland van de Filipijnen, het eiland Luzon. Deze bergen liggen op een hoogte van 2.800m. Hier worden al vele jaren verschillende groentes, aardbeien, rozen en andere exotische bloemen verbouwd. Binnen dit gebergte bevinden zich ook de beroemde rijstterrassen van Banaue. Het Ifugao volk heeft er 2.000 jaar over gedaan om deze keten van rijstterrassen te maken. Het is het grootste en meest ingenieuze bewateringssysteem ter wereld en zorgt ervoor dat de rijstvelden worden voorzien van een continue stroom water. Een reis naar de Filipijnen is niet compleet zonder dit gezien te hebben.

De stranden van Boracay

White Beach op Boracay is het bekendste strand van de Filipijnen. Boracay ligt in het midden van de Filipijnen op het eiland Panay. Wit zand en palmbomen, alles wat je je kunt wensen voor een zonnig verblijf. Het eiland heeft een grappige vorm van een bot: breed aan de uiteinden en smal in het midden.

Het eiland werd pas in de jaren 70 als toeristische bestemming ontdekt. Het verhaal gaat dat een buitenlandse filmcrew per ongeluk het paradijsje ontdekte. Boracay, en met name White Beach, is de jaren daarna langzaamaan steeds populairder geworden. White Beach strekt zich 4km uit langs de westkust. Op de boulevard langs het strand is het zien en gezien worden. Achter een lange rits palmbomen vind je de beste restaurants, winkeltjes en hippe strandtenten, waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. Ondanks het feit dat Boracay een schitterende bestemming is, is het hier nog relatief rustig met toeristen. Het rustieke eilandritme is bewaard gebleven.

De hoofdstad Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en ligt op het grootste eiland Luzon. De hoofdstad is een grijze, drukke en vermoeiende metropool. Toch telt ook Manilla wel een paar mooie plekken die het tot een interessante stedentrip kunnen maken. De wonderlijke mix van Oosterse en Westerse cultuur is springlevend.

Vermijd de drukke zakenwijk Makati en bezoek het oude stadscentrum Intramuros. In dit klassieke hart van de Filipijnse hoofdstad wandel je over brede straten, langs koloniale gebouwen en oude kerkers. Je kunt de Intramuros met paard en wagen verkennen. Ook vind je in Intramuros de oudste kerk van de Filipijnen: de San Augustin. Tevens is er een klooster dat tegenwoordig een religieus museum is. Intramuros is de ideale ontsnapping aan het hectische Manilla.

Een andere prettige plek om te relaxen en even te ontsnappen aan de drukte van de stad is het Rizal park, ook wel bekend als Luneta. In het park zijn Chinese en Japanse tuinen en er staat een monument van Jose Rizal ter nagedachtenis aan de gelijknamige nationale held. Daarnaast heeft Manilla veel leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Ten zuiden van Manilla ligt het dorpje Pagsanjan, vooral bekend vanwege zijn watervallen. Met een boot kun je een ritje langs de watervallen door het oerwoud maken.

Chocoladeheuvels

Het eiland Bohol is centraal gelegen tussen de vele eilanden van de Filipijnen. Het eiland heeft een bijzondere bezienswaardigheid. Op een vrijwel vlak plateau liggen meer dan duizend gelijkmatig gevormde heuvels, elk 30 tot 50m hoog. Deze heuvels zijn begroeid met gras dat tijdens het droge jaargetijde een bruine tint krijgt, vandaar de naam Chocolate Hills. Over de ontstaanswijze van de chocoladebergen bestaan verschillende mythes.