De mooiste bezienswaardigheden van Dubai

Dubai is de hoofdstad van het Emiraat Dubai dat op zijn beurt weer onderdeel is van de Verenigde Arabische Emiraten. Omdat de oliereserves van Dubai beduidend lager zijn dan die van oliegrootmacht Saoedi Arabië of buurland Abu Dhabi heeft men zich in Dubai vooral gericht op handel en toerisme. In dit land zie je overal luxe en decadentie. Een prima plek om even bij te komen.

In tegenstelling tot veel omliggende landen op het Arabisch schiereiland is Dubai modern en zeer internationaal georiënteerd. Westerse kleding, alcohol, vrouwen op hogere posities en andere westerse gewoontes worden hier inmiddels als redelijk normaal gezien.

Dubai City

Dubai City is een verrassende stad vol contrasten. De oude wijk van deze stad heeft traditioneel gebouwde huisjes met windtorens. Dwars door het hart van Dubai stroomt de Dubai Creek, een zoutwater kreek. Aan de oevers van deze rivier ligt de stadswijk Deira, het oude centrum van Dubai. Je kunt hier de Arabische wereld beleven met veel geurige souks en moderne winkelcentra.

In Dubai staat tevens de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Rondom deze wolkenkrabber bevindt zich de nieuwe in traditionele stijl gebouwde wijk The Old Town. De inwoners van Dubai investeren veel in andere grote, originele bouwprojecten zoals bijvoorbeeld The World en de Palmeilanden die wereldberoemd zijn geworden.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach is het prestigieuze middelpunt van Dubai en misschien wel het beroemdste strand ter wereld. Het ligt ten zuiden van Dubai. Een strand vol luxueuze resorts met witte stranden en helder blauw water. De ideale basis voor een ontspannen vakantie aan de Perzische Golf.

Op Jumeirah Beach ligt ook ’s werelds enige 7-sterrenhotel. De Burj al Arab is een zeer luxueus hotel en bevindt zich 280m in zee op een kunstmatig eiland in de Perzische Golf. Vanaf het strand heb je mooi zicht op deze 321 meter hoge toren.

In het midden van de woestijn ligt Wild Wadi Park. Hier kun je je lol op als je van zwembaden en glijbanen houdt. Je vindt hier een 250m lange glijbaan, de Tantrum Alley: de grote hoogteverschillen en G-krachten bezorgen je een ongekende ervaring.

De woestijn Dubai Desert

In de achtertuin van het emiraat Dubai vind je grote gedeeltes woestijn. De leukste manier om de woestijn van Dubai te ontdekken is door middel van een autosafari. Met luxe terreinwagens trek je door de woestijn. Een chauffeur scheurt in de 4×4 wagen met hoge snelheid over de woestijnduinen en driftend zijwaarts langs de duintoppen.

Daarnaast kun je een avondsafari door de duinen maken op de rug van een kameel. Een schitterende ervaring om de zon weg te zien zakken in het zand. Je kunt ook met een quad door het zand trekken of proberen de duinen te bedwingen met een snowboard mocht je van meer spanning houden.