De mooiste bezienswaardigheden van Azië

Azië is het grootste werelddeel op aarde: het strekt zich uit van het Suezkanaal (Egypte) in het westen tot de Stille Oceaan in het oosten. Azië heeft dan ook een enorme rijkdom aan culturen en natuur in zich. Het is een spirituele plek doordrenkt met de goden van vroeger en nu: de oude geesten van het land en het gezin, de goden van het boeddhisme en het hindoeïsme en de regels van de islam.

Architectonische wonderen en heilige plaatsen zijn er in overvloed. De Grote Muur in China en de enorme hoeveelheid aan tempels van Myanmar tot Nepal vormen slechts het topje van de indrukwekkende cultuur die Azië te bieden heeft.

Mooie kusten, met sneeuw bedekte bergen, glooiende landschappen, moessonregens en hectische steden geven slechts een kleine samenvatting van de diversiteit van Azië. De landschappen zijn verbijsterend met als hoogtepunten wandelingen door stomende jungles in Maleisië tot het spotten van wildlife in het zuiden van India, skiën in Japan, paardrijden over de Mongoolse steppen en het ultieme relaxen op een van de vele afgelegen eilandjes.

De mooiste bezienswaardigheden van Thailand
De mooiste bezienswaardigheden van Laos
De mooiste bezienswaardigheden van Vietnam
De mooiste bezienswaardigheden van Maleisië
De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal
De mooiste bezienswaardigheden van China
De mooiste bezienswaardigheden van Filipijnen
De mooiste bezienswaardigheden van Myanmar
De mooiste bezienswaardigheden van Japan

De mooiste bezienswaardigheden van Dubai
De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië
De mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Korea
De mooiste bezienswaardigheden van Noord-Korea
De mooiste bezienswaardigheden van India