De mooiste bezienswaardigheden van Australië

Een reis naar Australië is een reis naar uitgestrekte woestijnen, subtropische regenwouden, wereldse steden en eindeloze surfstranden aan de andere kant van de wereld.

Ga sterren kijken in de Outback, duiken in het Great Barrier Reef of feesten in trendy steden als Sydney en Melbourne. Het land van kangoeroes en koala’s, oude koloniale stadjes, de unieke Aboriginal cultuur, een zeer vriendelijke bevolking en een aangenaam klimaat.

1. Het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en het enige organisme dat uit de ruimte zichtbaar is. De enorme biodiversiteit die hier onder water leeft is één van de meest indrukwekkende ter wereld. Je kunt hier fantastisch duiken. Volgens sommigen de mooiste plek op aarde om een duik te nemen. Het rif bestaat in totaal uit 3.000 riffen en 900 eilanden. Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, krokodillen en ongelofelijk veel tropische vissen zijn hier te bewonderen.

Cairns is de bekendste uitvalsbasis voor het Great Barrier Reef. Het is een backpackers stadje in het noordoosten van Australië met eigenlijk maar 1 doel: de boot pakken en het rif op!

2. Sydney

Sydney ligt in het Zuidoosten van Australië en is eigenlijk een NY City in het klein. Dezelfde rechthoekige indeling met op de juiste plekken een mooi park en gelegen aan het water zorgen voor een opvallende gelijkenis. Het tempo waarin de stad leeft ligt alleen een stukje lager.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de prachtige haven met het Opera House en de Harbour Bridge. Breng ook een bezoek aan de Botanical Garden en een van de eenvoudige pubs in Kings Cross, het uitgaanscentrum van Sydney.

 

Daarnaast heeft Sydney schitterende stranden zoals Manly en Bondi beach. Als je wil leren surfen is dit een van de mooiste plekken om hier een start mee te maken.

In de buurt van Sydney liggen de Blue Mountains. Dit is een nationaal park met de beroemde Three Sisters rotsformatie. Dit 1.100m hoge berggebied biedt fantastische uitzichten en spectaculaire kloven. De blauwe glans is het resultaat van de fijne blauwachtige waas die geproduceerd wordt door de aanwezige eucalyptusbomen.

3. De Gold Coast en de Whitsunday Islands

Brisbane is de hoofdstad van de staat Queensland gelegen aan de oostkust van Australie. Vanwege het tropische klimaat wordt deze staat ook wel de ‘Sunshine State’ van Australië genoemd en de kust ‘de Gold Coast’. Brisbane is de toegangspoort tot zon, zand en zee.

Langs de oostkust zijn enkele bijzondere hoogtepunten te vinden die je niet mag missen tijdens een rondreis door Australië. Een aanrader is het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Je kunt een jeep huren en een leuke rondtocht maken over het eiland. Je vindt hier uitgestrekte stranden, een kleurrijk meer en midden op het eiland een groen regenwoud.

Vanuit het plaatsje Airlie Beach kun je de witste stranden ter wereld bezoeken: de Whitsunday Islands. Het parelwitte Whitehaven Beach is het beroemdste strand van de vele eilanden.

4. The Outback en Ayers Rock

In het centrale deel van Australië vind je de monoliet Ayers Rock. Je waant je hier in de Outback van Australië met de typerende rode grond. Ayers Rock ook wel Uluru genoemd staat op de werelderfgoedlijst. Het ontstaan van de monolieten is een groot mysterie. De fantastische kleurschakeringen bij zonsopgang en zonsondergang en de rode grond in combinatie met de heldere blauwe hemel zijn prachtig om te zien.

5. Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van de staat Victoria en is de meest stijlvolle en kosmopolitische stad van Australië. Het is het culturele, culinaire en modecentrum van het land. Elegante winkelstraten worden afgewisseld met fraaie parken en Victoriaanse gebouwen. Ook staat Melbourne bekend om haar sportevenementen zoals het ‘Australian Open’ en de ‘Melbourne Grand Prix’.

6. Tasmanië

Tasmanië ligt 240km ten zuidoosten van het Australische vasteland en is ervan gescheiden door de Straat Bass. Het eiland staat bekend om zijn vele nationale parken, groene ruige landschappen en de Tasmaanse Duivel. Van de Tasmaanse Duivel zijn nog maar enkele levende exemplaren. Een groot deel van het eiland is ongerept en aangesteld als nationaal- of wildpark. Daarnaast kan men op Tasmanië vele watervallen vinden. De kustlijn van Tasmanië is bergachtig met een aantal witte zandstranden. In de wateren rondom Tasmanië kan men ideaal duiken en snorkelen naar het kleurrijke onderwaterleven.