De mooiste bezienswaardigheden van Namibië

Namibië ligt in het westen van Afrika net boven Zuid-Afrika. Het land heeft veel wildlife, een mooie woestijn en een fascinerende koloniale geschiedenis.

Ga op zoek naar hoogste duinen van de wereld en ongebaande paden met een 4w drive. In de woestijn leven dieren en planten die zich door jaren evolutie hebben aangepast aan het droge klimaat. Namibië is Afrika op z’n meest ontspannen: makkelijk, relatief veilig en goed te bereizen.

1. Etosha Nationaal Park

Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en heeft zijn naam te danken aan de uitgestrekte witte en groen-gekleurde Etosha Pan. Dit uitgestrekte park beschermt vele soorten zoogdieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, jakhalzen, vogels, reptielen, amfibieën en talloze insecten. Alleen het oostelijke deel van het park is open voor het grote publiek, het westelijke deel is uitsluitend voorbehouden aan touroperators. De wegen zijn redelijk om met een huurauto te berijden en er zijn verschillende kampen waar je kunt overnachten.

2. De badplaats Swakopmund

Swakopmund is de meest populaire vakantiebestemming van Namibië en trekt surfers, vissers en strand-liefhebbers uit heel zuidelijk Afrika. Daarnaast is het een stad voor liefhebbers van avontuur en sport.

Je kunt er quad rijden over het strand en sandboarden door de duinen, parachute springen en op kameel safari. Swakopmund is een klein stadje en het is er prettig vertoeven wanneer je enkele dagen door de omliggende woestijn hebt gereden. In dit voormalig Duitse stadje zijn veel goede en betaalbare restaurants te vinden.

3. Sesriem en de hoogste duin ter wereld

Vanuit het plaatsje Sesriem in het westen van Namibië is de Sossusvlei (Zuid-Afrikaans voor vallei) eenvoudig te bezoeken. De zandduinen in deze vallei zijn met 300m de hoogste ter wereld. Met name bij zonsopgang geeft dit een geweldig beeld. Verwacht niet te veel van het dorpje zelf, want meer dan een winkel en enkele hotels zul je er niet vinden. Je bent volledig geïsoleerd in deze overweldigende omgeving. In deze immense leegte kun je af en toe een spiraalhoornige gemsbok kunnen zien staan, die rg veel lijkt op een eenhoorn. Ongeveer een kilometer van Sossusvlei ligt Dead Vlei: een opgedroogd meer met een zoutkorst. Ook deze vallei is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

4. De hoofdstad Windhoek

De hoofdstad van Namibië is sterk beïnvloed door Duitse invloeden. Op een hoogte van 1.660m heeft de hoofdstad met zijn droge en schone lucht een gezond hoogland klimaat. In deze verder rustige stad wordt de volledige bevolking van het land weerspiegeld. Alle verschillende etnische groepen komen hier samen.

Het is een typisch Afrikaans stadje met ongeveer 300.000 inwoners. Vooral de oude koloniale gebouwen met Duitse opschriften zijn bijzonder en maken Windhoek een interessante plek om te bezoeken.