De mooiste bezienswaardigheden van Afrika

Afrika is een ruwe diamant: voor avonturiers de place to be. Nergens ter wereld zie je zoveel wildlife en zo’n enorme variëteit aan natuur. Een continent onvergelijkbaar met andere.

Vooral in Oost-Afrika kun je de mooiste safari-ervaringen beleven. Leeuwen, giraffen, nijlpaarden, buffalo’s, olifanten en luipaarden zijn slechts een kleine selectie van de dierenwereld. Om nog maar te zwijgen van de schitterende flora, van de droge woestijnen in het noorden tot de regenwouden rond de evenaar. Geen ander continent heeft zoveel diversiteit te bieden.

Onder de rijke en vruchtbare noordkust ligt de droge Sahara-woestijn. Ten zuiden van deze woestijn begint het regenwoud. Het zuiden en het oosten van het continent bestaan voor een groot deel uit savannen: droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. De rest van Afrika bestaat voornamelijk uit grasland.

Daarnaast biedt Afrika een verscheidenheid aan cultuur om nooit te vergeten, een die vele reizigers onvoorwaardelijk doet vallen voor dit grootse continent. Dansend, zingend, lachend, eerlijk, hartelijk en vitaal.

Het is niet altijd een makkelijke plek om te reizen in Afrika. Hier vind je geen geplaveide route en eenvoudig toegankelijke gebieden. Maar geloof niet alles wat je ziet op tv. Afrika is geen continent vol met burgeroorlog, pest, hongersnood en criminaliteit. Het is een fantastisch, verrassende en spectaculair continent. Eenmaal Afrika bezocht is de kans groot dat je terug wil en meer wil.

Lees meer over Afrika

Trek door de Kalahari woestijn in Botswana

Bewonder de piramides in Egypte

Beklim de Mount Kenya, de hoogste top van Kenia

Spot de lemuren en gekko’s in Madagascar

Bezoek de koningsstad Marrakesh in Marokko

Ga op reis door het fantastische Ethiopië

Bewonder de Maputo baai in Mozambique

Tour door het schitterende Etosha National Park in Namibië

Beklim de hoogste berg van Afrika in Tanzania

Bezoek de berggorilla’s in het wild in Oeganda

Bekijk de Victoria watervallen in Zimbabwe

Spot de ‘Big Five’ in het Kruger National Park in Zuid-Afrika