De mooiste bezienswaardigheden ter wereld

De mooiste bezienswaardigheden in Azië

Azië is het grootste werelddeel op aarde: het strekt zich uit van het Suezkanaal (Egypte) in het westen tot de Stille Oceaan in het oosten. Azië heeft dan ook een enorme rijkdom aan culturen en natuur in zich. Het is een spirituele plek doordrenkt met de goden van vroeger en nu: de oude geesten van het land en het gezin, de goden van het boeddhisme en het hindoeïsme en de regels van de islam.

vulkaan azie
Een van de vele schitterende vergezichten in Azië

Architectonische wonderen en heilige plaatsen zijn er in overvloed. De Grote Muur in China en de enorme hoeveelheid aan tempels van Myanmar tot Nepal vormen slechts het topje van de indrukwekkende cultuur die Azië te bieden heeft.

 

 

Mooie kusten, met sneeuw bedekte bergen, glooiende landschappen, moessonregens en hectische steden geven slechts een kleine samenvatting van de diversiteit van Azië. De landschappen zijn verbijsterend met als hoogtepunten wandelingen door stomende jungles in Maleisië tot het spotten van wildlife in het zuiden van India, skiën in Japan, paardrijden over de Mongoolse steppen en het ultieme relaxen op een van de vele afgelegen eilandjes.Kaart van Zuid-Oost Azië

 

Reisboeken Azië